Luchtfoto%20loods%201

Volop drukte bij IJsvermaak Zuideinde

Wat hebben we dit weekend genoten! De Nieuwkoopse plassen stonden door het prachtige winterweer en de overwegend prima ijsvloer weer even centraal in het Groene Hart. Ondanks de beperkte toegang tot ons dorp was het toch een drukte van belang.

Ook IJsvereniging IJsvermaak Zuideinde langs het Meijepad stond vanaf vrijdag paraat. Vanwege de Corona niet met onze bekende en altijd leuke activiteiten zoals de Priksleewedstrijden, Fakkeltocht, Wintercurlen en schaatswedstrijdjes voor een ieder maar wel met de Koek & Zopie To Go, een geveegde baan en met onze nieuwe Brancard sleeën.

Honderden schaatsers en voorbijgangers wisten ons te vinden en konden voor een vriendelijk prijsje van een warme chocomelk, erwtensoep of broodje halve worst genieten. Maar even belangrijk bleek onze dienstverlening op het ijs met onze brancardslee. Op deze manier hebben we een aantal mensen die gevallen waren, van het ijs naar vaste land kunnen vervoeren. Van een dame met een arm uit de kom, een man met een tia tot een oudere man met een gebroken heup. Leuk dat zelfs het ambulance personeel IJsvermaak Zuideinde complimenteerden met de ingenieuze sleeën.

Ook leuk om te weten is dat er op zaterdag en zondag met een drone prachtige luchtbeelden van de schaatsende meute zijn gemaakt. Deze beelden zijn te vinden op http://www.plassentocht-nieuwkoop-noorden.nl/nieuws Hiermee kan een ieder nog even nagenieten van dit heerlijke weekend. Een weekend wat ons positieve energie heeft gegeven om in deze tijd met elkaar de moed erin te houden op weg naar het voorjaar en de zomer en hopelijk een Coronavrij tijdperk!

Loods%281%29

Ambulanceslee%281%29

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}