IMG 6002

2013 Druk schaatsweekend bij IJsvermaak Zuideinde

De afgelopen week heeft schaatsend Nieuwkoop weer kunnen genieten van de geveegde en verlichte banen bij IJsvermaak Zuideinde. Ook de activiteiten, die in het afgelopen weekend werden georganiseerd, trokken vele mensen het ijs op.

Vrijdagavond werd er door ruim tachtig kinderen en hun begeleiders deelgenomen aan de fakkelwandeltocht. Na de tocht kregen de kinderen allemaal een heerlijke beker warme chocomel aangeboden door BENU Apotheek aan de Kolfbaan te Nieuwkoop. Daarna werd er door bijna veertig deelnemers variërend van 7 tot 70 jaar, gestreden om het Nieuwkoops kampioenschap priksleeën 2013. Bij de dames won de 9 jarige Anouk Pieterse en bij de heren werd de titel door Marc Pieterse in de wacht gesleept.

De zaterdag stond bol van de activiteiten. Om 10.30 uur werd gestart met baanwedstrijden voor jongens en meisjes van 6 t/m 14 jaar. Winnaars bij de meisjes waren Sofie van der Laan en de talentvolle Jetty van Zijl. Bij de jongens waren het de even talentvolle Jasper van de Marel en Kel Verweij die de gouden medaille omgehangen kregen. Ilse Kuijf, Lucia van der Laan, Mats Westmaas en Ryan van Klink wonnen een zilveren medaille. Ook de ruim veertig deelnemers aan deze jeugd schaatswedstrijden, kregen van BENU Apotheek een beker warme chocomel.

’s Middags werden de schaatswedstrijden voor dames en heren van 15 jaar en ouder verreden. Hieraan deden tien dames en tien heren mee. Bij de dames werd Vita van der Voorn eerste en Ciska Leliveld tweede. Bij de heren was het Marc Pieterse die als eerste eindigde, gevolgd door Thijs Trompert en Brent Pieterse op een gedeelde tweede plaats. Rond 15.00 uur werd de marathon over 25 rondes verreden. Voor deze unieke wedstrijd hadden zich drie dames en vijftien heren aangemeld. Uiteindelijk won Claudia van Tol bij de dames gevolgd door Paulien Pieterse als tweede. Bij de heren was het Coen Lemmers die overtuigend de overwinning binnen haalde. Ruud van der Star werd eervol tweede. Allen mochten een door B&P Accountancy beschikbaar gestelde geldprijs in ontvangst nemen. Of het nog niet genoeg was, werd er tussendoor ook nog gespeeld voor het NK Curlen 2013. De fluisterboottocht van cafe Het Praathuys werd gewonnen door Cees Eijs. Al met al was het weer oud hollands gezellig langs het Meyepark bij IJsvermaak Zuideinde.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}