Schaatsers

Jaarverslag 2021

Zo het is weer tijd voor de jaarlijkse contributie van IJsvermaak Zuideinde. Helaas is het ook dit jaar niet verstandig om persoonlijk de contributie op te komen halen. We vragen U daarom het contributie bedrag over te maken op onze bankrekening  met vermelding van uw naam en adres, zie ook de bijgevoegde lidmaatschapskaart. Alvast hartelijk dank hiervoor!

Luchtfoto%20loods%201

Volop drukte bij IJsvermaak Zuideinde

Wat hebben we dit weekend genoten! De Nieuwkoopse plassen stonden door het prachtige winterweer en de overwegend prima ijsvloer weer even centraal in het Groene Hart. Ondanks de beperkte toegang tot ons dorp was het toch een drukte van belang.

Ook IJsvereniging IJsvermaak Zuideinde langs het Meijepad stond vanaf vrijdag paraat. Vanwege de Corona niet met onze bekende en altijd leuke activiteiten zoals de Priksleewedstrijden, Fakkeltocht, Wintercurlen en schaatswedstrijdjes voor een ieder maar wel met de Koek & Zopie To Go, een geveegde baan en met onze nieuwe Brancard sleeën.

Honderden schaatsers en voorbijgangers wisten ons te vinden en konden voor een vriendelijk prijsje van een warme chocomelk, erwtensoep of broodje halve worst genieten. Maar even belangrijk bleek onze dienstverlening op het ijs met onze brancardslee. Op deze manier hebben we een aantal mensen die gevallen waren, van het ijs naar vaste land kunnen vervoeren. Van een dame met een arm uit de kom, een man met een tia tot een oudere man met een gebroken heup. Leuk dat zelfs het ambulance personeel IJsvermaak Zuideinde complimenteerden met de ingenieuze sleeën.

Ook leuk om te weten is dat er op zaterdag en zondag met een drone prachtige luchtbeelden van de schaatsende meute zijn gemaakt. Deze beelden zijn te vinden op http://www.plassentocht-nieuwkoop-noorden.nl/nieuws Hiermee kan een ieder nog even nagenieten van dit heerlijke weekend. Een weekend wat ons positieve energie heeft gegeven om in deze tijd met elkaar de moed erin te houden op weg naar het voorjaar en de zomer en hopelijk een Coronavrij tijdperk!

Loods%281%29

Ambulanceslee%281%29

29354952 918841584940799 3594985279792767196 o

ijs ambulance

IJsvermaak zuideinde is de trotse bezitter van een zelfgemaakte scooter ijs ambulance. De ijs ambulance is uitgerust met een echte ambulance brancard en staat op spikes. Zo kan onze EHBO snel ter plaatse zijn om u te helpen en u veilig en snel over het ijs vervoeren.

29663253 918841528274138 6023750952509435405 o

Plassentocht kan helaas geen doorgang vinden

Ijsvermaak zuideinde ledenvergadering

Deze ledenvergadering zal worden gehouden op

vrijdag 22 december 2017 in de feestzaal van café

“De Eerste Aanleg”. Aanvang 20.00 uur

AGENDA

 1. Opening.

 2. Notulen secretaris.

 3. Jaarverslag secretaris.

 4. Ingekomen stukken en mededelingen.

 5. Jaarverslag penningmeester.

 6. Verslag bevindingen kascontrolecommissie.

 7. Benoeming nieuwe kascontrolecommissie.

 8. Pauze.

 9. Bestuursverkiezing. Aftredend: Theo v. Dam herkiesbaar: Stephan Krimpenfort, Hans Roozendaal nieuw bestuurslid: Michel Vollebregt.

10 Gratis verloting

 1. Rondvraag.

 2. Sluiting. Na de vergadering “Rad van Avontuur” met veel kerstbout.

Stichting plassentocht Nieuwkoop Noorden is een feit

Olympische winterspelen bij IJsvermaak Zuideinde

We kunnen het ijs op! Aanstaande zaterdag 3 maart organiseert IJsvermaak Zuideinde ijsvermaak voor jong en oud. Voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar is er een triatlon met de onderdelen curlen, priksleeën en kortebaanwedstrijden.

Voor de winnaars liggen medailles klaar. Deelnemers vanaf 12 jaar (dus ook volwassenen) kunnen met het curlen en priksleeën ook een gooi doen naar prijzen. En vanzelfsprekend is de koek en zoopie tent open. Aanvang is om 13.00 uur. Dit ijsvermaak vindt plaats op de ijsbaan van IJsvermaak Zuideinde langs het Meyepad in Nieuwkoop. Zegt het voort!

Plassentocht Nieuwkoop Noorden Niet open voor het weekend

2016 Nieuwe Brancard-slee

Met vereende krachten is het ons gelukt om een geheel nieuwe slee te maken.

vandeputte medical heeft ons een nieuwe brancard geleverd, wel een overjarig model, maar voldoet nog heel goed aan de eisen.

Daarna heeft Ben v. Lammeren samen met Edwin v. Zijl er een heel mooi onderstel van staal ondergemaakt, mede mogelijk gemaakt door Duijvelaar pompen.

Hij is licht van gewicht en het allerbelangrijkste, hij glijdt prima over het ijs.

Hierdoor is het mogelijk om eventuele gewonden op een snelle en veilige manier van het ijs te halen. De brancard is demontabel, hierdoor is het ook mogelijk om de gewonde op een stabiele manier van de slee af te halen.

Deze brancard-slee is ook te gebruiken als gewone slee.

2015 bouw opslagloods

2015 Bouw Opslagloodsen

 Bouw opslagloodsen IJsvermaak        Zuideinde en Roeivereniging de Meije bijna  afgerond. lees meer»

 

 

 

Nieuwkoop 2015 - Vanaf afgelopen voorjaar zijn de beide verenigingen bezig geweest met het uitbreiden van de botenloods van de "Roei"en de opslagloods van de ijsclub. Medio 2011 hebben de beide verenigingen de koppen bij elkaar gestoken enwerd gekozen voor het uitbouwen van het bestaande gebouw, hierdoor werd de karakteristieke loods behouden. Het zou financieel haalbaar zijn indien de uitbouw binnen het budget van ca. € 65.000,00 gerealiseerd kon worden. En dus moest er teruggevallen worden op zelfredzaamheid met vrijwilligers.

Met name dankzij de professionele vrijwilligers van de IJsvereniging, goede inkoopafspraken en de bundeling van krachten is uiteindelijk de totale bouw zelfs nog meegevallen. Daarom willen de beide verenigingen de vele sponsors bedanken voor hun enorme bijdrage. Zonder hen hadden ze zeker niet binnen de gestelde begroting gebleven. 

Veel dank is verschuldigd aan: Vink & Veenman, Goedhart Bouwhuis, Dhr Goedhart heeft onze dakpannen geschonken. Jan v.d. Voorn, onze staalleverancier heeft ons enorm geholpen met al het staalwerk en lasmateriaal.

Architectenburo Marco Bruines voor de scherpe tarieven voor de tekeningen en begeleiding bij de bouwvergunning. Harry Ham voor ale sterkteberekeningen en inspectie van de staalconstructies. De Gebr. Bodegraven voor het gratis leveren van alle anker- en klein ijzerwerk. R. v.d. Broek voor het gratis gebruik van het steigermateriaal. L. Hoogerwerf voor het regelmatig lenen van de vlet voor het vervoer van het materiaal. Als ook W. Beijeman, voor het lenen van zijn grote vlet voor het vervoer van de dakpannen. Vervolgens boden Gerritsen, Verdouw, Pontmeyer, Duwel Dakleer en Multimate fikse  kortingen op de inkoop van materialen en leverde Piet Verhage het branden van het dakleer tegen een vriendenprijsje.  En of het niets is leverde Ruud Kuyf nog prima elektramateriaal en Kamer&Zn. het hout van de oude zwamsteiger (balken, dekdelen) tegen een mooie korting. Uiteindelijk hebben we ook nog ruim 2o kub zand gekregen van de Fa. v. Vulpen

Al met al leverde de beide verenigingen met hulp van vele vrijwilligers en sponsoren een unieke prestatie. Dit mede dankzij de deskundige en bezielende uitvoering van Simon v.d. Loo en Cock v. Koert. 

IMG 6002

2013 Druk schaatsweekend bij IJsvermaak Zuideinde

De afgelopen week heeft schaatsend Nieuwkoop weer kunnen genieten van de geveegde en verlichte banen bij IJsvermaak Zuideinde. Ook de activiteiten, die in het afgelopen weekend werden georganiseerd, trokken vele mensen het ijs op.

Vrijdagavond werd er door ruim tachtig kinderen en hun begeleiders deelgenomen aan de fakkelwandeltocht. Na de tocht kregen de kinderen allemaal een heerlijke beker warme chocomel aangeboden door BENU Apotheek aan de Kolfbaan te Nieuwkoop. Daarna werd er door bijna veertig deelnemers variërend van 7 tot 70 jaar, gestreden om het Nieuwkoops kampioenschap priksleeën 2013. Bij de dames won de 9 jarige Anouk Pieterse en bij de heren werd de titel door Marc Pieterse in de wacht gesleept.

De zaterdag stond bol van de activiteiten. Om 10.30 uur werd gestart met baanwedstrijden voor jongens en meisjes van 6 t/m 14 jaar. Winnaars bij de meisjes waren Sofie van der Laan en de talentvolle Jetty van Zijl. Bij de jongens waren het de even talentvolle Jasper van de Marel en Kel Verweij die de gouden medaille omgehangen kregen. Ilse Kuijf, Lucia van der Laan, Mats Westmaas en Ryan van Klink wonnen een zilveren medaille. Ook de ruim veertig deelnemers aan deze jeugd schaatswedstrijden, kregen van BENU Apotheek een beker warme chocomel.

’s Middags werden de schaatswedstrijden voor dames en heren van 15 jaar en ouder verreden. Hieraan deden tien dames en tien heren mee. Bij de dames werd Vita van der Voorn eerste en Ciska Leliveld tweede. Bij de heren was het Marc Pieterse die als eerste eindigde, gevolgd door Thijs Trompert en Brent Pieterse op een gedeelde tweede plaats. Rond 15.00 uur werd de marathon over 25 rondes verreden. Voor deze unieke wedstrijd hadden zich drie dames en vijftien heren aangemeld. Uiteindelijk won Claudia van Tol bij de dames gevolgd door Paulien Pieterse als tweede. Bij de heren was het Coen Lemmers die overtuigend de overwinning binnen haalde. Ruud van der Star werd eervol tweede. Allen mochten een door B&P Accountancy beschikbaar gestelde geldprijs in ontvangst nemen. Of het nog niet genoeg was, werd er tussendoor ook nog gespeeld voor het NK Curlen 2013. De fluisterboottocht van cafe Het Praathuys werd gewonnen door Cees Eijs. Al met al was het weer oud hollands gezellig langs het Meyepark bij IJsvermaak Zuideinde.

Kortebaan1

2010 Kortebaanveslag 13-02-2010

Wederom een leuke kortebaan wedstrijd gehouden. De deelname viel toch weer een beetje tegen, 14 deelnemers hadden zich ingeschreven maar het werd toch nog een heel gezellige wedstrijd. De familie van de Star was toch weer veruit de sterkste zoals U ook in de uitslag kunt lezen. Bij het Nieuwkoops kampioenschap curling staat Joop Pieterse nu nog op de eerste plaats maar daar kan natuurlijk morgen verandering in komen.

Kortebaan2

Kortebaan3

De uitslag van de kortebaan wedstrijd is:

 1. Peter van de Star jr.

 2. Simone van de Star

 3. Ruud van de Star

 4. Gé van Dam

 5. Jordy Vermeulen

 6. Mark Pieterse

 7. Hen Groenenveld

 8. Willem Vermeulen

IMG 1339

2010 Wedstrijden op 13 en 14 februari

IJs en weder dienende organiseert IJsvermaak Zuideinde zaterdag 13 februari een korte baan wedstrijd voor dames en heren. Bij de heren gaat de strijd weer om de Peter Eijs bokaal en bij de dames hebben we ook een wisselbeker ingesteld. Uiteraard hebben we ook een leuke prijzenpot. Lees hier voor meer wedstrijd informatie. Tegelijkertijd wordt er ook om het Nieuwkoops kampioenschap Natuurijs Curling (gevulde fluitketel met zand) gestreden. Voor de beste deelnemer is hier een etentje voor 2 personen bij Bistro De Eerste Aanleg mee te winnen. Deelname hieraan kost € 1,00. Met het NK-Curling starten we om 14.00 uur en loopt door tot ca. 16.00 uur. Ook op zondag 14 februari kan vanaf 14.00 uur hier nog aan worden deelgenomen. Lees hier voor meer wedstrijd informatie Op zondag 14 februari gaan we tevens de strijd aan om het Nieuwkoops kampioenschap priksleeën. De aanvang is 14.00 uur en inschrijven vanaf 13.30 uur. Alle activiteiten vinden plaats op de ijsbaan van IJsvermaak Zuideinde langs het Meijepad in Nieuwkoop. Lees hier voor meer wedstrijd informatie.